Vibeke Gøtzsche

Se cv Link

_DSC8631
IMG_0411
previous arrow
next arrow
 

Hvordan kan man i ord udtrykke hvad en stjernehimmel i august gør ved èn?
Hvordan den fulde måne interagerer med ens krop? Eller den sikkerhed man kan føle indeni, når man tager et valg? Der er så meget, som det er svært at sætte ord på.
For mig er billedkunstenen en måde, at udtrykke den tavse viden på og selv komme i kontakt med den gennem andres værker.

Jeg arbejder primært tredimensionelt. Det kan være skulpturer, som står eller hænger i rummet, men det kan også være vægophængte værker, som nærmer sig maleriets udtryk. Jeg maler med begitninger og glasurer, skærer perspektiv ind i billederne og lader lag på lag give billedet dybde. Det kan være i leret, men jeg arbejder også med andre materialer såsom papmache, læder, pulp, hønsenet mv.

Fortællingen er vigtig for mig. Myterne vækker det alment menneskelige og udtrykker et generelt vilkår i menneskers liv – altings polaritet. Det skønne kan ikke eksistere uden det grimme. Farverne, naturens overdådige frodighed er en kilde til taknemmelighed og glæde, men også til en konfrontation med livets foranderlighed, ødelæggelse og død – til livets cyklus, som helt enkelt kan udtrykkes som “æd elsk bliv ædt”. Mere poetisk kan man sige, at det er et NU i evighedens perspektiv, som uophørligt gentager sig i en ny form.


Vibeke Gøtzsche billedkunstner