Birgitte Hvitved Dall

Billedkunstner.

Rhizobium Negans
Landskab
Revne
previous arrow
next arrow
 

Som billedkunstner arbejder jeg med fotografi og skulptur som praksis.

Det interesserer mig at tage familiære geologiske objekter og gængse materialer fra naturen, som fratages deres vante funktion og give dem en ny egenskab og værdi. Dette får tyngder, overflader og materialer til at præsentere og opføre sig anderledes, end de plejer.

Når man tager en hel naturlig genstand fra naturen og zoomer ind og isolerer objektet, så opstår der noget helt nyt. Når jeg retter linsen og opmærksomheden mod noget, som rumligt og visuelt påvirker mig, bliver jeg mindet om alt det episke naturen gemmer på. Linjer, mønstre, formationer og eroderinger, som gennem tidsperspektivet er skabt af jorden.

Mine værker genkender stemninger, indre billeder og følelser. Der er tale om indadvendte processer, hvor du forsvinder længere og længere ind i egne tanker. Du finder ingen fastlåste fortolkninger, men inviteres til at gå i dialog med det enkelte værk for at finde indhold og egne fortællinger.