5. april 2022 ”Skaden er sket ” – Foredrag og pop-up-udstilling med Svend-Allan Sørensen

Kunstnerforeningen Kubus Alba inviterer alle interesserede til foredrag med den prisbelønnede danske billedkunstner Svend-Allan Sørensen. Foredraget finder sted på L. A. Rings Vej 54, 8270 Højbjerg, tirsdag d. 5. april 2022 kl. 19.00 i Kubus Albas lokaler.

I Svend-Allan Sørensens kunstneriske praksis er naturen altid i sigtekornet. Hvad enten det er den natur han møder som jæger eller næbbede og poetiske udsagn omsat til træsnit.

Selvom man kan trække en direkte kunsthistorisk linje mellem Svend Allans Sørensens og Johannes Larsens træsnit, så er der langt fra Johannes Larsens smukke fugleportrætter til Svend-Allan Sørensens nutidige, direkte og ofte humoristiske tilgang til grafikken. Det er råt og usentimentalt, når Svend-Allan Sørensen med kniven trækker plovfurer gennem træet eller overfører motivet til papiret med bagsiden af en ske.

I tillæg til foredraget indtager Svend-Allan Sørensen Kubus Albas udstillingsrum med en pop-up udstilling. ”Pica Pica Facetum Est” er titlen på udstillingen, der består af håndtrykte grafiske værker og konceptuelle objekter, med fuglen som gennemgående element.

“Jeg synes grundlæggende, at grafik kan noget helt særligt, som andre billedmedier ikke kan, idet man oftest arbejder spejlvendt,” fortæller Svend-Allan Sørensen, “Det er så at sige en halvblind makker. Man kan ikke helt gennemskue, hvordan det bliver. Det kan du helt anderledes, når du står og lægger lag på lag af oliemaling ovenpå hinanden. Der, hvor tegning og maleri er direkte, er grafik direkte og spejlvendt, og på den måde noget længere væk fra komfortzonen. Det er noget med at slippe for rollen som kontrolfreak.”

Biografiske detaljer Svend-Allan Sørensen er født i 1975 i Kjellerup som søn af en hobbyfjerkræavler. Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2002. Modtog i 2014 The Queen Sonja Nordic Art Award, som er verdens største grafiker-pris. Udstillingslisten er alenlang og tæller museer og gallerier i ind- og udland. Hans værker findes i en række samlinger, bl.a. Statens museum for Kunst, ARoS, Ny Carlsberg fondet og Statens Kunstfond. Tjener til det daglige brød ved at undervise på Århus Kunstakademi, hvor han lejlighedsvis serverer hjemmeskudt vildt for de studerende.

Udstillingen ”Pica Pica Facetum est” er åben: Tirsdag d. 5. – fredag d. 8. april kl. 14.00 – 17.00 Søndag d.10. april kl. 14.00 – 17.00

Foredrag med Svend-Allan Sørensen Tirsdag d. 5. april kl. 19.00 (entré 50 kr.) Begrænset antal pladser. Tilmelding sker ved at skrive til info@kubusalba.dk med deltagerantal.

Kubus Alba. L. A. Rings Vej 54. 8270 Højbjerg