Den 4. – 19. November 2023 Farvens fysik – Trigonernes gåde

Når Kunstnerforeningen Kubus Alba den 3. november 2023 åbner dørene til Udstillingen ”Farvens fysik – Trigonernes gåde”, så inviteres publikum ind i et rum der består af farve og geometri.
Det er billedkunstnerne Susanne Beck og Torben Andreasen, der står bag værkerne. Mens den førstnævnte bryder ned, så bygger den sidstnævnte op. Resultatet er komplekst, men begges udgangspunkt er fysiske og matematiske principper, så enkle, at man som beskuer har følelsen af at de to kunstnere jonglerer med såvel universets som kunstens byggesten.

”Farve kræver en form og formen defineres af en farve”

Form, pigment, lys, sprog og en sansende krop er nødvendige forudsætninger for oplevelsen af farve. Susanne Beck er en farvealkymist, der gennem sine nøje udførte billeder i akryl på lærred, træ eller papir kan fremkalde både behag eller ubehag. Susanne Beck baserer sine farveblandinger på en visuel vurdering, og ved at hun har ramt rigtigt, når det føles rigtigt.

Værkerne i ”Farvens fysik – Trigonernes gåde” handler om dekomposition, hvor geometriske former i kromatiske forløb manipulerer med hjernens opfattelse af både farve og form. Som beskuer står man tilbage med det oplevedes grundsubstans: farven som fænomen.

Gyldne trekanter

Torben Andreasens kunst handler om trekanter, femfoldig rotationssymmetri, tallet phi og det kaninhul Torben Andreassen faldt ned i for et par år siden, da han satte sig for at forstå hvad en cirkel er. Phi er det mest irrationelle tal. Når Phi styrer, opstår solsikker, sneglehuse og galakser. Matematikere kalder tallet phi, men i kunsten kender man forholdet som den gyldne ratio.

I Torbens skulpturelle univers bliver phi omsat til tredimensionelle figurer – gyldne trekanter, der kan sættes sammen og gentages i det uendelige. Det er matematik udført i billedhuggerens ædle metal, bronze.

I tilknytning til udstillingen har de to kunstnere lavet et lille laboratorium, hvor publikum selv kan gå på opdagelse i farve og geometri gennem et sæt gyldne trekanter og en række farveprøver.

Fernisering: 3. nov. 2023 kl. 16.00 – 18.00

Åbningstider:
4. nov. 2023 – 19. nov. 2023, alle dage kl. 14.00 – 17.00 Kunstnerne vil være der gennem hele udstillingsperioden.

Kunstnerforeningen Kubus Alba L. A. Rings Vej 54
8270 Højbjerg

www.kubusalba.dk info@kubusalba.dk Instagram: @kubus_albapage1image49072368page1image49074656

Mere om kunstnerne: Billedkunstner Susanne Beck

www.Susannebeck.dk

Kunstner Torben Andreasen Instagram: @goldensimplex

Om Kunstnerforeningen Kubus Alba

Kubus Alba er et kunstnerdrevet udstillingssted i Aarhus-forstaden Højbjerg. Kubus Alba blev stiftet i 2020 af 5 kunstnere. Kubus Alba har fortrinsvis udstillinger med samtidskunstnere fra det kulturelle vækstlag i Østjylland og har som udstillingssted fokus på en divers og tværdisciplinær tilgang til samtidskunsten.