Den 17. – 24. September 2023. Sy-reelle stofværker

Kubus Alba udstiller sy-reelle stofværker

Hvem kom først? Hønen eller ægget? Det evigt fascinerende spørgsmål, der nok aldrig bliver besvaret. Men nu serveres et nyt bud, som giver stof til mere eftertanke: Kunstnerforeningen Kubus Alba lægger lokaler til udstillingen ”Syreelle stofværker” med værker af tekstilkunstner Marianne T. Pedersen.

For hvad sidder der i nederdelens bæltestropper? Er det æg? Er det kartofler?

Nederdelen, som er kreeret af en borddug, kan ses på udstillingen ”Syreelle stofværker” og er blot et eksempel på værker, som er skabt ud af genbrugsmaterialer.

Værkerne, som kan ses på ”Syreelle stofværker”, tager udgangspunkt i Marianne T. Pedersens baggrund som håndarbejdslærer på Skals Håndarbejdsskole, hvor håndværk flettes tæt sammen med tekstile materialer, farver og former, og hvor gennemgående temaer er køn, krop og kulturhistorie.

Marianne T. Pedersen undersøger, hvilke betydninger og forestillinger, der knytter sig til en sylærers metoder og brug af materialer – og som i en nysgerrig dialog med tilskueren udfordrer værkerne til at se nøjere efter det tekstile håndværk, de underliggende fortællinger og den lidt underfundige humor.

Om kunstneren

Marianne T. Pedersen tog afgang fra Aarhus Kunstakademi i 2018 og har gennem de senere år haft værker på både censurerede udstillinger, været en del af kunstnersammenslutninger og har

også soloudstillinger på sit CV. Læs mere på www.mariannetpedersen.dk

Marianne T. Pedersen er født og opvokset i Viborg, og hun bærer sin fødebys væsen med sig, når hun omformer emotionelle erindringer og traumer til sit eget kunstneriske univers gennem et poetisk, humoristisk og måske lidt stille sprog.

Dato, tid og sted for ferniseringen

Ferniseringen finder sted

Lørdag d. 16. september 2023 kl. 14.00 – 16.00 i Kunstnerforeningen Kubus Alba,
L.A. Rings Vej 54,
8270 Højbjerg.

Udstillingen er åben alle dage i perioden fra den 17.-24. september mellem kl. 13:00 og 17:00. KONTAKT KUNSTNEREN

For spørgsmål eller interview i forbindelse med udstillingen kan Marianne T. Pedersen kontaktes på :

Marianne@skrikesvej.dk

Eller på mobil +45 23349993.