3. maj 2022 “SPEJLE – digtede erindringer. Soloudstilling af Lisbeth Hulgaard.

Strygebræt – close up

”Vi lever i en tid, hvor vi er sygeligt optagede af at spejle os i nutiden uden noget organisk forhold til den fælles fortid. Vi befinder os i en tilstand af eksistentiel historieløshed.” Dette er et citat af historikeren Eric Hobsbawm og kernen i udstillingen ”Spejle – digtede erindringer” af billedkunstner Lisbeth Hulgaard. Udstillingen kan ses på udstillingsstedet Kubus Alba i Højbjerg. Motivmæssigt befinder vi os i det almindelige. Fordi netop det almindelige prikker til vores kollektive hukommelse.

Udstillingens genstande udgøres af en række ”Objet trouvé”, fundne objekter, i form af snapshots fra 50’erne og 60’erne af fædre, der sætter telt op, spiser boller, løfter vægte og 3-dimensionelle genstande i form af lommelygter, strygebrædder og badmintonketsjere. Lisbeth Hulgaard pendulerer i udstillingen mellem den fundne genstands autenticitet og den fabulerende bearbejdning af samme. Fotos af mænd og drenge i hverdagssituationer er rematerialiseret som fotogravure. Men fotogravurene i udstillingen er fjernet fra deres stedsspecifikke fotoalbum og fremstår snarere som symboler på en maskulinitet end historisk familiedokumentation.

Objekter i fotografierne er hentet ned på gulvet og materialiseret i udstillingen som bearbejdede, fundne objekter. Et strygebræt i et af fotografierne, f.eks., genfindes i udstillingsrummet, nu bearbejdet til en dyrisk garnskulptur på fire tynde metalben. Genkendelige, men alligevel sært fremmede – som en slags digtede erindringer. Fotogravurene sammen med objekterne skaber en ny og (re)konstrueret fortid, hvor enkeltelementerne går fra at være et symbol til en allegorisk fortælling om køn, identitet og familiehistorie.

Billedkunstner Lisbeth Hulgaard er uddannet på Århus Kunstakademi og er en del af kunstnerkollektivet Kubus Alba. Lisbeth Hulgaard arbejder motivisk konkret i et felt mellem grafik, skulptur og tekst. Fundne objekter og en tidsforbrugende bearbejdning af dem er ofte en del af hendes kunstneriske praksis. Mens temaerne er af filosofisk art.

Udstillingen ”Spejle – digtede erindringer”, kan ses i Kunstnerforeningen Kubus Albas udstillingsrum, L. A. Rings Vej 54, 8270 Højbjerg

Fernisering: Lørdag d. 14. maj. kl. 14.00 – 17.00

Finissage: Lørdag d. 28. maj kl. 14.00 – 17.00

Åbningstider i udstillingsperioden 14. maj – 28. maj: Torsdage, fredage, lørdage og søndage 14.00 – 17.00 – eller efter aftale.

Lisbeth Hulgaard

Instagram: @Lisbethhulgaard, Facebook: Lisbeth Hulgaard

Mail:lisbeth.hulgaard@gmail.com

Mobil: 22436675